Čínský Gospell představil novinkový DRM přijímač s podporou formátu xHE-AAC

8. září 2016

Rádio je podle výrobce velmi citlivé, aby byl zajištěn bezproblémový poslech uvnitř betonových budov i staveb s kovovou konstrukcí.

Čínská společnost Gospell Digital Technology představila v uplynulých dnech nových rozhlasový přijímač GR-216, který kombinuje možnost poslechu prostřednictvím digitálního rádia DRM a analogových rozsahů AM a FM. Naopak vzhledem k tomu, pro jaký trh je přijímač určen, nedisponuje v Evropě běžně používanou technologii DAB. Firma uvedla, že produkt vznikl za účelem snadného přístupu k informacím pro cenově citlivé zákazníky. Přijímač podporuje nejnovější kompresi xHE-AAC.

Rádio disponuje jak prutovou, tak i feritovou anténou. Rádio je podle výrobce velmi citlivé, aby byl zajištěn bezproblémový poslech uvnitř betonových budov i staveb s kovovou konstrukcí. Novinkový produkt se umí sám zapnout v případě, že dojde k aktivaci nouzového výstražného systému a přepne se na výstražný kanál. Na podobném principu funguje i technologie DAB. Testy nedávno proběhly při katastrofálních záplavách v sousedním Bavorsku. Majitel novinkového přijímače si může vysílaný program také nahrávat na přiložený USB flash disk. Rádio funguje také jako budík s denním, týdenním a víkendovým režimem. Přednímu panelu dominuje velký LCD displej s bílým podsvícením.

autor: lukpo
Spustit audio