Conrad přichází na český trh s vlastním rádiem Renkforce DAB5

22. duben 2016

Uživatel si může do paměti uložit celkem dvacet stanic, které jsou rozděleny v poměru deset pozic pro DAB a deset pozic pro FM rozhlas.

Německá firma Conrad prodává v Česku jako svou produktovou novinku přijímač Renkforce DAB5. Jde o receiver, který splní požadavek uživatele na základní funkce a hlavně možnost poslechu digitálního rozhlasu ve standardu DAB+. Uživatel se s cenou vejde do dvou tisíc korun. Nadstandardní funkce, jako je například slideshow, a tudíž zobrazování doplňkových obrazových informací, uživatel čekat pochopitelně nemůže. Kromě možnosti poslechu digitálního rádia ve standardech DAB a DAB+ je k dispozici také příjem VKV rozhlasu v pásmu 87,5 až 108 MHz.

Uživatel si může do paměti uložit celkem dvacet stanic, které jsou rozděleny v poměru deset pozic pro DAB a deset pozic pro FM rozhlas. Mezi standardní výbavu patří i konektor pro sluchátka – jack 3,5 mm. Na výběr má majitel rádia napájení buďto formou tužkových baterií, případně pomocí adaptéru ze sítě. Záleží tak na každém, zdali si rádio vezme na cesty, nebo ho má například určený pro poslech v kuchyni. Novinkové DAB rádio je možné používat pouze tam, kde je k dispozici signál III. pásma, ideálně například v Praze a okolí, kde je dostupný multiplex Českého rozhlasu z vysílače Žižkov na kanálu 12C.

autor: lukpo
Spustit audio