Čtyři ocenění v anketě Podcast roku putují do Českého rozhlasu

10. červen 2020

Český rozhlas získal v soutěži Podcast roku čtyři ocenění a s podcasty Vinohradská 12, Buchty a Host Lucie Výborné zcela ovládl kategorii Veřejnoprávní podcast. Projekt Vinohradská 12 zároveň získal první místo v kategorii Cena odborné poroty.

Podcasty Českého rozhlasu soutěžily ve druhém ročníku ankety Podcast roku v kategoriích Veřejnoprávní podcast a Cena odborné poroty. Na první příčce kategorie určené veřejnoprávním médiím se umístil zpravodajský podcast Vinohradská 12, druhé místo patří zábavné talkshow Ivany Veselkové a Zuzany Fuksové Buchty a na třetím místě se umístil populární pořad Českého rozhlasu Radiožurnál Host Lucie Výborné

„Série ocenění a především rostoucí poslech tvorby Českého rozhlasu v online prostředí dokazuje, že výroba původních podcastových pořadů je krokem správným směrem. Český rozhlas se vždy snažil být lídrem na poli novinek ať již technických či programových. Jsme si vědomi změny způsobu života v dnešní moderní rychlé době a víme, že je nutné hledat nové a nové cesty, jak dostat obsah k posluchačům. V případě podcastů se to podařilo. Získané ocenění je toho nejlepším důkazem,“ uvedl generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral. 

Podcast Vinohradská 12 taktéž zvítězil v kategorii Cena odborné poroty. První původní podcast Českého rozhlasu, který je dostupný na zpravodajském serveru iRozhlas.cz a v podcastových aplikacích, se každý pracovní den věnuje jednomu zpravodajskému tématu. 

„Mockrát děkujeme všem posluchačům a také odborné porotě, že Vinohradskou 12 ocenili. Je to pro celý náš tým ohromná čest. Zároveň máme radost, že lidé o audio zpravodajství stojí, jsou ochotni mu věnovat čas, poslouchat ho na nových platformách a také s námi o výsledku komunikovat. Nic z toho by se nestalo bez podpory domovského iRozhlasu a Zpravodajství ČRo, kterým také patří velký dík. Osobně pak chci poděkovat především editorům, rešeršistům a sound designérům Vinohradské 12, kteří věnují podcastu velké úsilí a spoustu času,“ řekla hlavní tvář Vinohradské 12, moderátorka Lenka Kabrhelová.

V předcházejícím ročníku ankety se na prvním místě kategorie Veřejnoprávní podcast umístil audio projekt Radia Wave o intimitě a sexu mladých lidí Zhasni!. Ocenění Nejlepší podcast roku získal dokuseriál připravovaný ve spolupráci s Českým rozhlasem Matematika zločinu.

autor: bbu
Spustit audio

Související