Rostoucí popularitu podcastů potvrzuje i komerční skupina Active, oblíbená je Vinohradská 12

24. únor 2020

Poslech podcastů prostřednictvím mobilní aplikace Youradio Talk stoupla za poslední kvartál o dvacet procent. Zpravodajské a publicistické podcasty zažívají v posledních měsících velký boom.

Rostoucí konzumaci audio obsahu přes internet vnímá nejen Český rozhlas, ale také mediální skupina Active, která mimo jiné provozuje komerční rádia Evropa 2 a Frekvence 1. Jejich poslech prostřednictvím vlastní mobilní aplikace Youradio Talk stoupla za poslední kvartál o dvacet procent. Mezi ty nejoblíbenější patří Vinohradská 12, která vzniká právě v produkci Českého rozhlasu, nebo Newsroom ČT 24 či Studio N. Poslech zpravodajských podcastů a zpravodajství tvoří v mobilní aplikaci Youradio Talk 10 % konzumace audia.

„Původně se podcasty zaměřovaly na rozhovory nebo vyprávění příběhů. Jejich kouzlo však postupně začali využívat novináři z různých mediálních domů pro své zpravodajství. Nyní zpravodajské a publicistické podcasty patří k nejrychleji se rozvíjejícím kategoriím v naší aplikaci Youradio Talk,“ uvedl Lubor Zoufal, vedoucí digitálního a strategického rozvoje společnosti Active Radio. Veškeré podcasty veřejnoprávního média mohou posluchači najít na portálu mujRozhlas, případně v mobilní aplikaci a chystá se vstup do HbbTV.

autor: lukpo
Spustit audio

Související