DAB+ multiplex operátora Teleko čeká v noci na zítřek plánovaný výpadek

10. duben 2017

Součástí DAB+ multiplexu operátora jsou zejména stanice Českého rozhlasu a dále komerční okruhy DAB plus TOP40, Rádio Samson a Pigy Rádio.

Příbramská společnost Teleko chystá v noci na zítřek změnu konfigurace svého DAB+ multiplexu. Údržba se konkrétně bude týkat vysílače na území hlavního města, tedy stanoviště Praha – Strahov, který funguje na kanálu 11A. Jak uvedlo Teleko, důvodem k tomuto kroku je upgrade na páteřním routeru u dodavatele datové konektivity. Výpadek lze očekávat v čase mezi druhou a pátou hodinou ranní a bude trvat přibližně půl hodiny.

Součástí DAB+ multiplexu operátora jsou zejména stanice Českého rozhlasu a dále komerční okruhy DAB plus TOP40, Rádio Samson a Pigy Rádio. V digitální terestrické síti je šířeno také Rádio Proglas. Tuto stanici je možné označit jako komunitní. Je financována výhradně z peněžních darů svých posluchačů. Sesterským projektem Rádia Proglas je televizní stanice TV Noe. Kromě Prahy operuje společnost Teleko se svým DAB+ multiplexem v Příbrami, Brně, Frýdku-Místku, Trutnově, Liberci a na Milešovce.

autor: lukpo
Spustit audio