DAB+ multiplex veřejnoprávního rozhlasu NDR výrazně navýšil výkon vysílače Schwerin v Meklenbursku-Předním Pomořansku

16. červen 2021

DAB+ vysílač Schwerin vysílá od 18. května v nové technické konfiguraci a umožnil navýšení výkonu všech šířených multiplexů. Veřejnoprávní síť NDR je nově k dispozici s výkonem 10 kW místo dosavadního 1 kW.

„Posluchači rádia mezi Gadebuschem, Neuklosterem, Lübzem, Eldenou a Zarrentinem nyní dostávají své programy NDR v ještě lepší kvalitě,“ uvedl v tiskové zprávě veřejnoprávní vysílatel. Oblasti Warin, Brüel, Ludwigslust, Hagenow, Wittenburg a Wittendbod mohou nově přijímač tuto rozhlasovou síť takzvaně indoor, tedy uvnitř budov. Vedle multiplexu NDR jsou k dispozici i programové nabídky DR Deutschland a Antenne Deutschland.

Programová skladba DAB+ sítě NDR zahrnuje stanice NDR 1 Radio MV, NDR 2, NDR Kultur, NDR Info a N-JOY, které jsou také vysílány prostřednictvím FM. Kromě toho lze v multiplexu najít i čistě digitální okruhy NDR Plus, NDR Blue a NDR Info Spezial. Posluchači ocení zejména první jmenovaný program, který přichází za posluchači s formátem tzv. šlágrů. K dispozici jsou i doplňkové služby, jako je například slideshow – obrázky.

autor: lukpo
Spustit audio

Související