DAB+ multiplex Voralpenland s novým vysílačem u hranic s Tyrolskem

8. září 2021

Provozovatel bavorského DAB+ multiplexu Voralpenland spustil plánovaný vysílač v obci Reit im Winkl, která se nachází přímo u hranic s Tyrolskem. Nová kóta tak pokryje nejen další problematickou část na jihu německé spolkové země, ale i omezenou oblast Rakouska.

Nový vysílač byl uveden do provozu 30. července s výkonem 1 kW ve vertikální polarizaci. V současné době se jedná o devátou kótu, která šíří signál multiplexu Voralpenland. Záměrně nepíšeme o bavorských vysílačích, protože tato síť je k dispozici například i z rakouského Untersbergu. V době, kdy se v Čechách nevysílalo na kanálu 7A, na venkovní anténu byl tento multiplex k dispozici i na poměrně velkém území naší země.

Multiplex Voralpenland je po sítích Bayern a Oberbayern/Schwaben třetí programovou nabídkou, která je z kóty Reit im Winkl majitelům digitálních rádií DAB+ k dispozici. V současné době je šířeno v nabídce devět stanic určených výhradně pro alpský region. Jedná se o Alpin FM, Arabella Bayern, Bayernwelle SüdOst, Radio Alpenwelle, Radio BUH, Radio Charivari Rosenheim, Radio Galaxy Rosenheim, Radio ISW a Radio Oberland.

autor: lukpo
Spustit audio

Související