DAB+ vysílače Českého rozhlasu a operátora Teleko čeká výluka

6. srpen 2018

Příbramská firma šíří ve svém multiplexu i programy veřejnoprávního rozhlasu, kromě nich nabídku doplňuje několik komerčních stanic.

Český rozhlas i příbramská společnost Teleko budou v následujících hodinách realizovat údržbové přestávky na vybraných vysílačích. Ještě dnes, tedy v pondělí 6. srpna, budou bez signálu všichni ti, kteří přijímají signál z lokality Praha – Strahov na kanálu 11A. Operátor Teleko odstaví tento vysílač v době mezi devatenáctou a jednadvacátou hodinou. Digitálně bude možné stanice Českého rozhlasu nadále přijímat ze Žižkova na kanálu 12C.

Veřejnoprávní rozhlas připravuje údržbovou přestávku na úterý 7. srpna, a to v době od 9.30 do 10.30, tedy v dopoledních hodinách, na vysílači Beroun – Vrch Děd. Výpadek bude v reálu trvat přibližně pouze pět minut a je nezbytný z důvodu aktualizace firemního softwaru (firmware). V danou dobu budou konkrétně postiženy stanice Radiožurnál, Dvojka, Vltava, Plus, Radio Wave, Rádio Junior, D-dur, Jazz, Region – Praha a střední Čechy, Regina DAB Praha, Plzeň, Brno a Ostrava. Vysílačů Žižkov a Radeč se tento krátký výpadek týkat nebude.

autor: lukpo
Spustit audio

Související