Další česká dětská televize nasadila širokoúhlý formát

5. červenec 2016

JimJam je na českém a slovenském trhu dostupný od 3. prosince 2007. Jde o televizní stanici věnovanou dětem předškolního věku od jednoho roku do šesti let.

Tematická televize JimJam dnes jako jedna z posledních dětských stanic začala vysílat v širokoúhlém formátu 16:9. Znamená to, že pořady jsou nyní zobrazovány přes celou obrazovku. Vzhledem k tomu, že společnost AMC Networks International – Central Europe, která program provozuje, tento krok prozatím neavizovala, je možné, že jde prozatím pouze o zkušební provoz. Nasazení širokoúhlého obrazu bylo nicméně i u tohoto kanálu časem v plánu. Ve formátu 16:9 nadále nevysílá dvojice stanic Cartoon Network (netýká se polské verze dostupné v O2TV) a Boomerang. Na novinku upozornil náš web čtenář Peter Macko.

Dětská televize JimJam nově ve formátu 16:9

Dětská televize JimJam nově ve formátu 16:9 (repro foto: JimJam)

JimJam je na českém a slovenském trhu dostupný od 3. prosince 2007. Jde o televizní stanici věnovanou dětem předškolního věku od jednoho roku do šesti let. Program stanice JimJam je inspirován posledními světovými trendy v oblasti dětské televizní zábavy a přináší ojedinělou skladbu dětských pořadů, pohádek a písniček, u kterých se děti pobaví a zároveň mohou poznávat okolní svět a rozvíjet svou osobnost. Stanice je k dispozici v režimu 24/7, tedy čtyřiadvacet hodin denně, sedm dní v týdnu. Na obsahu kanálu se podílí například BBC, Entertainment Rights, Sesame Workshop nebo Scholastic.

autor: lukpo
Spustit audio