Další kanály od AMC ve vysokém rozlišení? První by mohla být na řadě TV Paprika

17. leden 2017

Provozovatel plánuje i v roce 2017 pokračovat v překlápění svých stanic do vysokého rozlišení.

„Jako další bychom ve vysokém rozlišení chtěli začít vysílat stanici TV Paprika, ale nechme se překvapit,“ prozradil webu Digitální rádio Evžen Chlanda, oblastní manažer největšího provozovatele placených kanálů u nás, společnosti AMC Networks International – Central Europe. Firma překlopila v roce 2016 do vysokého rozlišení (HDTV) hned několik stanic. K dispozici jsou prozatím v kabelových a IPTV sítích, na satelitu bohužel ne.

Jedná se například o stejnojmennou televizní stanici AMC, u které divákům provozovatel navíc nabídl samostatnou verzi pro Českou republiku a Slovensko, ale také Film+. V HD kvalitě už vysílá například rodina Sport TV (Sport 1, Sport 2) nebo Spektrum. K případnému vysílání stanice TV Paprika v HD rozlišení Chlanda uvedl: „Je to televize, kde máme velkou část původní produkce natočenou ve vysoké kvalitě. U tohoto programu dává formát HD určitě smysl.“ Žádný přesný termín v tuto chvíli stanovený není. Do HD by mohla být překlopena i stanice Spektrum Home.

Chlanda hodnotí pozici AMC na českém a slovenském trhu pozitivně. Společnost po zániku značky Chello Central Europe významně posilovala obsahovou složku u jednotlivých kanálů. Například na stanicích Sport1 a Sport2 vysílá exkluzivně přímé přenosy závodů Formule 1 nebo kvalifikační utkání o MS 2018 ve fotbale a také Hokejovou ligu mistrů (CHL). Stanice AMC opět vysílá nové série v exkluzivních celosvětových premiérách, například Into the Badlands, Fear the Waling Dead, Fargo, Humans nebo Preacher. Úplnou novinkou pro rok 2017 pak bude nový seriál The Terror, jehož producentem je režisér Ridley Scott.

autor: lukpo
Spustit audio