Další stanice z celoplošného DAB+ v Německu rozšířila program, AIDAradio přidalo čtyři hodiny živého vysílání

2. únor 2022

Rostoucí popularitu rozhlasového vysílání DAB+ v sousedním Německu naznačují i rostoucí investice čistě digitálních stanic do svého programu. Po Schwarzwaldradiu rozšiřuje živé vysílání i nová celoplošná stanice AIDAradio.

Stejně jako Schwarzwaldradio i AIDAradio zrušilo polední a odpolední několikahodinovou pauzu ve vysílání. Mezi dvanáctou a šestnáctou hodinou se nově vysílá blok „AIDAradio Talk“, upozornil portál Satellifax. Doposud bylo možné slyšet živě moderovaný program pouze mezi osmou a dvanáctou hodinou a následně od šestnácté do devatenácté hodiny. Nepřetržitý program s moderátory je tak nyní k dispozici nonstop od 8:00 do 19:00.

AIDAradio odstartovalo v říjnu letošního roku a kromě online vysílání je jeho program možné naladit i prostřednictvím druhého celoplošného multiplexu v Německu, který provozuje společnost Antenne Deutschland (identifikace sítě je zkráceně Antenne DE). AIDAradio samo sebe charakterizuje jako stanici pro dobrou náladu. „S námi budete mít sváteční náladu všude - ať už u snídaňového stolu, v autě nebo v kanceláři,“ slibuje jeho majitel.

autor: lukpo
Spustit audio

Související