Dance Rádio, Rádio Beat a Country radio spustily nové VKV vysílače

6. říjen 2016

Spouštění nových VKV vysílačů rozhodně nekončí, na což ukazují tiskové zprávy Rady pro rozhlasové a televizní vysílání.

Nové VKV vysílače spustily v uplynulých dnech hned tři rozhlasové stanice – Dance rádio, Rádio Beat a Country rádio. Uvedené lokality nejsou zdaleka posledními, jelikož vysílací rada jak nové kmitočty přiděluje, tak vypisuje další výběrová řízení. I v následujících měsících se tak bezpochyby můžeme těšit na další zahušťování VKV éteru. Frekvence, kterou získalo Dance rádio v Brně je znovuoživený kmitočet 102.4 MHz/100 Wattů.

„Dance rádio pro mě představuje mladou dynamickou a progresivní značku, která má v sobě obrovský potenciál s ohledem na své programové zaměření. Věřím, že pro posluchače v Brně bude velkým zpestřením místního rádiového trhu,“ uvedl Michel Fleischmann, prezident společnosti Lagardère Active ČR, která stanici provozuje. Doposud vysílalo Dance rádio pouze na pražských frekvencích 89.0 MHz a 102.9 MHz. Spuštění vysílače v Brně je tak pro stanicí vůbec první expanzí mimo území hlavního města.

Na další nově spuštěné VKV vysílače pak upozornil na svém webu Jihlavský DX klub. Milovníci country music a přidružených žánrů si mohou od 27. září naladit v Šumperku frekvenci 89.1 MHz. Na ní nově vysílá pro toto město Country rádio, a to konkrétně z vrchu Markovice. Výkon je 500 Wattů. S nově spuštěným vysílačem Rádia Beat, kterého se dočkali obyvatelé Blanska, pojí předchozí stanicí její majitel – rozhlasový dům Radio United. Nový stowattový vysílač funguje na frekvenci 90 MHz a navazuje na brněnskou frekvenci 91 MHz.

autor: lukpo
Spustit audio