Dánsko informuje o nutnosti přechodu na DAB+, má speciální web

7. srpen 2017

Datum, kdy bude ukončena migrace z DAB na DAB+, bylo stanoveno na 1. října. Přechod na modernější kódování přinese mimo jiné větší prostor v multiplexech.

Dánsko, o němž se hovoří jako o další zemi, kde by mohla v následujících letech proběhnout migraci z analogového vysílání VKV na digitální signál, zahájilo informační kampaň k přechodu na technologii DAB+. Doposud zde existují některé stanice, které ještě vysílání s původním kódováním DAB. Veškeré informace nutné k přechodu mohou zájemci najít na speciální webové stránce http://mereradio.dk/.

Datum, kdy bude ukončena migrace z DAB na DAB+, bylo stanoveno na 1. října. Portál mimo jiné informuje, že přechod na modernější kódování přinese větší prostor v multiplexech a tudíž i bohatší programovou nabídku. Česká republika je v tomto směru napřed, protože žádný z trojice tuzemských operátorů, ani samotný veřejnoprávní rozhlas, už v DAB nevysílá. Na webu Mereradio.dk najdou zájemci například informace o tom, jak poznají, zdali vlastní ještě původní přijímač, zdali je možné přijímat DAB+ na stávajícím rádiu, a co dělat, když naopak posluchač připraven není.

autor: lukpo
Spustit audio