Dětská stanice Boomerang dostala ve Skylinku lokalizaci, u operátorů nejde o samozřejmost

8. srpen 2022

Ve 31. týdnu začala dětská stanice Boomerang vysílat v nabídce satelitní televize Skylink v češtině. Přesto, že program disponuje lokalizací poměrně již delší dobu, neplatí, že by program v této formě nabízeli všichni, na trhu působící operátoři. Jednou z těchto výjimek je například v internetové verzi T-Mobile TV.

Klienti Skylinku si mohou nově dětskou stanici Boomerang pustit ve dvou jazycích – v angličtině a češtině. Druhý jazyk byl do nabídky na satelitu Astra 3B přidán v uplynulém týdnu. Přesto, že Boomerang je k dispozici také ve vysokém rozlišení obrazu, z tohoto pohledu se v nabídce Skylinku nic nezměnilo. Stanice je nadále k dispozici ve standardním formátu. HD verzi programu Boomerang nabízí například Vodafone TV.

Z velkých hráčů na trhu tak v tuto chvíli zůstává Boomerang v nelokalizované podobě pouze v nabídce internetové služby T-Mobile TV. Ve výsledku však nejde o zanedbatelný počet diváků. T-Mobile TV má v internetové a satelitní verzi dohromady více než dvě stě tisíc klientů. Boomerang začal vysílat ve vysokém rozlišení a v lokalizované podobě koncem loňského roku, v širokoúhlém formátu je k dispozici od dubna 2018.

autor: lukpo
Spustit audio