Dětské Toggo Radio začalo vysílat na satelitu Astra, celoplošně ho naladí Němci v DAB+

2. říjen 2020

Nová stanice určená dětem a jejich rodičům je od října dostupná pro posluchače v celé Evropě. Příjem z družice je bezproblémový jak na území České republiky tak i Slovenska.

Nová dětská rozhlasová stanice Toggo Radio, která patří do portfolia medií německé Super RTL, je nově k dispozici také ze satelitu Astra na pozici 19,2 stupně východně. Program mohou tak v nekódovaném režimu naladit diváci prakticky v celé Evropě, tedy včetně České republiky a Slovenska. Stanice využívá pro šíření signálu z družice jeden z multiplexů Mediální skupiny RTL, kde jsou mimo jiné k dispozici i volně šířené programy RTL, RTL Zwei nebo Super RTL.

Toggo Radio se ve velmi krátké době stalo významným hráčem na německém mediálním trhu. K dispozici bylo od letošního roku pouze on-line, nicméně vstoupilo i do klasických distribučních cest. Významný zásah mu zajistí od pondělí 5. října i šíření prostřednictvím druhého německého celoplošného DAB+ multiplexu. Této události se pochopitelně ještě budeme na webu Digitální rádio v následujících dnech věnovat. Toggo Radio bude vysílat každý den mj. pravidelnou ranní show.

Parametry příjmu: Astra 1L (19,2 stupně východně), 12188/H, SR 27500, FEC 3/4, norma DVB-S, kódování žádné (FTA)

autor: lukpo
Spustit audio

Související