Deutschlandradio plánuje digitální stanici pro děti, minimálně letos ale nebude

11. červenec 2016

Stávající revize smlouvy o fungování rodiny Deutschlandradio pochází ze začátku tohoto měsíce, připomínky k jejímu znění mají být odeslány do 17. srpna.

Rodina rozhlasových stanic Deutschlandradio, kterou vede známý propagátor digitálního vysílání DAB+ Willi Steul, by se do budoucna mohla rozšířit o program určený dětským posluchačům. Steul stanici již několikrát zmínil v souvislosti s možným rozšířením stávajícího portfolio. Jak ale informuje německý oborový web RadioWoche.de, spuštění dětského rádia nebude ze strany Deutschlandradia tak horké, jak by se možná zdálo. Interní dokument provozovatele zatím ukazuje, že spuštění nového programu není na pořadu dne.

Stávající revize smlouvy o fungování rodiny Deutschlandradio pochází ze začátku tohoto měsíce, připomínky k jejímu znění mají být odeslány do 17. srpna. Upravený dokument by se měl schvalovat až v prosinci. Minimálně pro letošní rok tedy není stanice tohoto typu na stole. Dětské rádio by ale bez pochyby bylo zajímavým rozšířením a zpestřením programové nabídky DAB+ rozhlasu v Německu, který svým signálem zasahuje i na území Čech. Stanice tohoto typu na celostátní úrovni v digitální distribuci chybí.

autor: lukpo
Spustit audio