Digitální projekt Bremen Next může pokračovat, byla schválena nová koncepce

17. červen 2016

„Jsme přesvědčeni, že pokrytí Bremen Next jako multimédia přesně vyhovuje potřebám mladé generace,“ uvedla předsedkyně brémské vysílací rady Eva-Maria Lemke-Schulte.

Vysílací rada pro německou spolkovou zemi Brémy schválila v mírně upravené podobě koncepci čistě digitálního projektu Bremen Next, který je určen cílové skupině ve věku od 14 do 25 let. Pokračovat tak může nejen stejnojmenná stanice šířena prostřednictvím DAB rádia (na satelitu Astra bohužel není k dispozici), ale také on-line platforma Bremen Next. Roční rozpočet stanice byl stanoven ve výši 370 tisíc euro, tedy v přepočtu přibližně deset milionů korun.

„Jsme přesvědčeni, že pokrytí Bremen Next jako multimédia přesně vyhovuje potřebám mladé generace, jež vyžaduje, aby tento projekt fungoval mobilní a byl tak k dispozici odkudkoliv. Použitá témata budou vycházet zejména ze zaměření na světovou hudební scénu. Mladým posluchačům by měla stanice přinést kvalitní a spolehlivé informace v pro ně srozumitelném jazyce, který bude odpovídat i jejich životnímu stylu,“ uvedla podle magazínu Radio Woche předsedkyně regulátora Eva-Maria Lemke-Schulte.

autor: lukpo
Spustit audio