Digitální Radio Opole 2 rozšiřuje v DAB+ vysílání na sedmnáct hodin denně

26. říjen 2017

DAB+ multiplex Polskieho Radia z Opole na kanálu 11C má velmi dobré pokrytí i směrem do České republiky. Při zlepšených podmínkách je možné jeho příjem realizovat i v Praze.

Polská digitalizace rozhlasového vysílání je sice již delší dobu zakonzervovaná, nicméně i tak se na tomto trhu průběžně dějí některé menší změny. Od října je Radio Opole 2, tedy okruh Polskieho Radia, který vznikl čistě pro distribuci v DAB+ a na internetu, šířeno sedmnáct hodin denně. Radio Opole 2 má fungovat jako alternativa k Radiu Opole dostupnému v pásmu VKV. V ranních hodinách nabídne například delší verzi rozhovorů.

„Naším cílem je také zajistit, aby nejdůležitější obsah z Radia Opole 2 našel své místo i na webových stránkách, protože pro naše posluchače není čím dál tím důležitější místo, kde si rozhovor poslechnou, ale že ho mají k dispozici,“ uvedl Piotr Moc, šéf Radia Opole, a doplnil, že všechny změny, které probíhají, jsou pro tuto rozhlasovou stanici velkou výzvou. DAB+ multiplex Polskieho Radia z Opole na kanálu 11C má velmi dobré pokrytí i směrem do České republiky. Při zlepšených podmínkách je možné jeho příjem realizovat s venkovní anténou pro III. pásmo i na středních Čech a Prahy.

autor: lukpo
Spustit audio