Digitální rozhlas DAB+ zlepšuje pokrytí nedaleko Rotterdamu

1. leden 2017

Privátní komerční vysílatelé počítají v příštích letech s dalšími investicemi souvisejícími s pozemním digitálním rádiem.

Pokrytí signálem digitálního rádia DAB+ nedaleko nizozemského města Rotterdam dosáhlo významného zlepšení. Ve městě Lopik došlo ke spuštění nového vysílače, který šíří veřejnoprávní i privátní vysílatele. Upozornil na to server Totaal TV. Web připomíná, že doposud byl příjem signálu problematický a částečně ho bylo možné přijímat alternativně buďto z Amsterdamu nebo již zmiňovaného Rotterdamu.

Nový vysílač byl uveden do provozu na samotném konci roku 2016, v sobotu 31. prosince. Privátní komerční vysílatelé počítají v příštích letech s dalšími investicemi souvisejícími s pozemním digitálním rádiem DAB+. Tyto stanice jsou k tomuto kroku navíc vázány dohodou s ministerstvem hospodářství, které jim jako souhlas s podporou této technologie a budoucím přechodem umožňuje prodloužení stávajících analogových licencí po 1. září letošního roku. Nizozemsko je jednou ze zemí, kde se DAB+ těší velké popularitě.

autor: lukpo
Spustit audio