Digitální rozhlas do škol pokračuje přednáškou v Pardubicích

8. říjen 2019

Projekt Digitální rozhlas do škol pokračuje další přednáškou o digitálním rozhlasovém vysílání v pondělí 14. října 2019 na Střední průmyslové škole elektrotechnické a Vyšší odborné škole Pardubice.

Téměř dvouhodinová přednáška je zaměřená především na technické detaily, jako kmitočty, vysílací nebo na obsah jednotlivých částí digitálního multiplexu. Studenti se seznámí i s výhodami digitálního vysílání oproti analogovému a aktuálním stavem u nás i ve světě. K dispozici budou i rozhlasové přijímače DAB+ a možnost poslechnou si digitální stanice na vlastní uši.

Projekt „Digitální rozhlas do škol“ připravila společnost RTI cz v rámci podpory mediální gramotnosti v České republice. Formou přednášek, prezentací a poslechem nejnovější rozhlasové platformy DAB+ přibližuje digitální rozhlas naší budoucí generaci na učilištích, středních i vysokých školách technického typu. V rámci tohoto projektu proběhlo již několik přednášek v Praze, Plzni, Hradci Králové, Blatné, Písku nebo Hluboké nad Vltavou. Na základě těchto přednášek některé ze škol zařadí téma digitálního rozhlasového vysílání do školních osnov. 

„Věřím, že tento projekt „Digitální rozhlas do škol“ obohatí vyučování každé školy a přispěje k navýšení mediální gramotnosti naší mládeže,“ doplnil Roman Kropáček, provozní ředitel společnosti RTI cz s.r.o.

autor: Roman Kropáček, RTI cz
Spustit audio

Související