Digitální rozhlas v Bavorsku čekají další změny, Antenne Bayern v novém multiplexu

13. prosinec 2016

Dlouhodobě se diskutuje o tom, že Bavorský rozhlas umožní šířit ve svém multiplexu také menší vysílatele z této spolkové země.

Změny v digitálních rozhlasových multiplexech DAB+ v sousedním Bavorsku nekončí. Podle webu Satellifax.de je za účelem zlepšení pokrytí naplánován vstup komerční stanice Antenne Bayern do sítě na kanálu 11D. Tu v současné době využívá pro šíření svých stanic výhradně veřejnoprávní rozhlas Bayerischer Rundfunk. Cílem má být zlepšení pokrytí Antenne Bayern. Zásah území této sítě na kanálu 11D se prakticky blíží ke 100 %.

O dalších plánovaných změnách se německý web nezmiňuje. Uvádí, že uvolněná kapacita na kanálu 10D by měla sloužit pro případné regionální odpojování stávajícím vysílatelům. Dlouhodobě se diskutuje o tom, že Bavorský rozhlas umožní šířit ve svém multiplexu také menší vysílatele z této spolkové země. Stanice by se objevily v regionálních sítích, které jsou zachytitelné i na území Čech prostřednictvím kanálů 10B (Ochsenkopf) a 8C (Dillberg). Tento multiplex v současné době obsahuje pouze dvě verze Bayern 1 a jedenkrát Bayern 2.

autor: lukpo
Spustit audio