Digitální rozhlas ve Francii láká studentskou síť Radio Campus

25. duben 2016

Radio Campus France začalo psát historii pod svým stávajícím názvem v loňském roce coby nekomerční sít devětadvaceti rozhlasových stanic.

Studentská rozhlasová síť Radio Campus se zajímá o možnost šíření digitálního vysílání DAB+ ve Francii. Informaci přinesl web lalletre.pro. Projekt tohoto způsobu distribuce signálu může ovlivnit do budoucna významně fungování těchto okruhů a přilákat k němu nové posluchače. V Německu například komunitní rádia DAB+ distribuci vážně zvažují. Někteří menší vysílatelé původně lokálního charakteru díky digitálnímu šíření výrazně zvýšili svůj posluchačský zásah. Digitální rozhlas ve Francii čeká v následujících měsících rozšíření ve městech Lille, Lyonu, Štrasburku, Nantes, Rouen a Toulouse.

Radio Campus France začalo psát historii pod svým stávajícím názvem v loňském roce coby nekomerční sít devětadvaceti rozhlasových stanic. Ty jsou v současné době dostupné prostřednictvím VKV distribuce a také na webu. Campus se zaměřuje na posluchače z řad studentů a mládeže. Ve vysílání podporuje nové francouzské i mezinárodní hudební talenty. Francouzská verze Wikipedie připomíná, že historie studentského vysílání se začala psát již mnohem dříve než v roce 2015. Na konci roku 1969 bylo zahájeno vysílání stanice Université Lille 1, která byla vůbec první stanicí tohoto typu ve Francii.

autor: lukpo
Spustit audio