Digitální stanice Jamesdean.fm odstartuje 1. března, smlouvu s operátorem už uzavřela

24. únor 2016

První půlrok vysílání v digitální distribuci chápe jednatelka provozovatele jako testovací a může rozhodnout o osudu stanice.

Nová digitální rozhlasová stanice Jamesdean.fm odstartuje v úterý 1. března. Redakci Digitálního rádia to řekla Kristina Nesvadbová, jednatelka společnosti James Dean Co., která bude tento okruh provozovat. Jak jsme již dříve informovali, stanice chce vyplnit díru na trhu, kterou je absence hudby zejména padesátých a šedesátých let. Rozhlasová stanice bude prakticky pomyslnou „prodlouženou rukou“ klubů, které firma vlastní. Stanici bude ve svém multiplexu šířit západočeský operátor RTI cz. Ten signálem z DAB+ vysílačů pokrývá ve III. pásmu a L-bandu západní Čechy (Klínovec, Plzeň), Prahu a jižní Čechy (kóta Kluk).

„S žádným dalším operátorem jsme prozatím nejednali a aktuálně s tím ani nepočítáme. Po dobu nějakého půl roku bychom si chtěli vyzkoušet, jak tato technologie funguje a co nám přináší. Pak si výsledky vyhodnotíme a uvidíme co dál. Jsme pochopitelně zvědaví zejména na odezvu posluchačů,“ sdělila Digitálnímu rádiu Nesvadbová. Čistě digitálních stanic je v českém éteru prozatím jako šafránu, nicméně veřejnoprávní rozhlas se v tomto směru snaží nezůstat pozadu. Jeho koncesionáři mají k dispozici speciální okruhy D-dur, Jazz, Wave a Junior se speciálním webrádiem Junior Písničky.

autor: lukpo
Spustit audio