Digitální stanice NDR Schlagerradio dostala v Německu zelenou

25. únor 2016

V rámci DAB distribuce už v Německu stanice formátu „šlágr rádio“ vysílá. K dispozici je v celoplošném multiplexu fungujícím na kanálu 5C.

Zemská vláda ve spolkové zemi Meklenbursko-Přední Pomořansko dala pomyslnou zelenou projektu stanice NDR Schlagerradio, která bude určena zejména starším posluchačům. Čistě digitální okruh, který bude k dispozici především díky technologii DAB+, má nabízet primárně německo-jazyčnou hudební produkci, tedy šlágry. Odtud pochází i název stanice. V současné době je portfolio programů NDR složeno ze stanic NDR 1, NDR 2, NDR Kultur, NDR Info, NDR Info Spezial, N-Joy, NDR Blue a NDR Traffic. Bližší informace o složení tamní nabídky digitálního rádia se mohou dočíst zájemci na této stránce.

„Dnes jsme se dohodli na projektu digitálního Slagerradia. Pro nás rozhodně nešlo o jednoduché rozhodnutí, a to vzhledem k tomu, že digitální rozhlas DAB+ prozatím nemá v celé spolkové zemi prozatím dokonalé pokrytí. Příjem stanice bude pochopitelně vyžadovat i nákup nových DAB přijímačů. Tomuto kroku jsme ale nakonec dali zelenou, protože jakékoliv obohacení programové nabídky je krokem dopředu,“ komentovala v oficiální tiskové zprávě rozhodnutí vláda spolkové země Meklenbursko-Přední Pomořansko. V rámci DAB distribuce už v Německu stanice formátu „šlágr rádio“ vysílá. K dispozici je v celoplošném multiplexu fungujícím na kanálu 5C.

autor: lukpo
Spustit audio