DOKUMENT: Jižní Tyrolsko zveřejnilo plán pro vypnutí analogové vysílání VKV

15. listopad 2017

„Rozhlasové vysílání se přesouvá do modernější podoby,“ konstatoval Georg Plattner, generální ředitel Rundfunkansalt Südtirol, které sdružuje vysílatele v regionu Jižního Tyrolska.

Jižní Tyrolsko nacházející se v severní Itálii (region Alto Adige) bude po Norsku další evropskou oblastí, kde se začne s vypínáním analogového vysílání v pásmu VKV. Vzhledem k tomu, že v této oblasti je řada horských středisek oblíbená i u českých lyžařů, věříme, že naši čtenáři informace z tohoto regionu ocení. První vlna je naplánována již za pár týdnů, konkrétně na úterý 5. prosince, další pak proběhne v příštím roce – v listopadu 2018.

„Rozhlasové vysílání se přesouvá do modernější podoby,“ konstatoval Georg Plattner, generální ředitel Rundfunkansalt Südtirol, které sdružuje vysílatele v regionu Jižního Tyrolska. Penetrace DAB+ přijímačů v daném regionu je velká a pokrytí dosáhne 99,3 % populace. Řada domácností je již vybavena minimálně jedním digitálním přijímačem. Pokrytí DAB+ je v tuto chvíli srovnatelné s VKV. V oblasti Südtirol ale neproběhne kompletní switch-off. 5. prosince se bude týkat vypínání pouze v regionech Antholz, Karthaus im Schnalstal, Rauth (Deutschnofen), St. Gertraud im Ultental, Wengen im Gadertal a Wiesen/Pfitsch.

Plán vypnutí 5. prosince (19 vysílačů v šesti oblastech)

Antholz Mittertal
Karthaus Schnals
Rauth Eggen
St. Gertraud Ulten
Wengen La Val
Wiesen/Pfitsch

Plán pro listopad 2018 (22 vysílačů v sedmi oblastech)

Aberstückl Sarntal
Graun Reschen
Kurzras Schnals
Prags
Ratschings
Ritten Afing
Welschnofen

autor: lukpo
Spustit audio