DOKUMENT: Prima Comedy Central HD a JOJ Family HD s identifikátory pro DVB-T2

2. srpen 2017

Společnost Digital Broadcasting se ke spuštění svého přechodového DVB-T2 multiplexu prozatím oficiálně nevyjadřuje. Očekává se, že síť bude uvedena do provozu v průběhu září.

Český telekomunikační úřad (ČTÚ) zveřejnil na svých webových stránkách aktualizovanou verzi takzvaných Service ID pro jednotlivé kanály šířené v rámci pozemního vysílání. V seznamu se nově objevila i Prima Comedy Central HD a JOJ Family HD. Na skutečnost upozornil Televizníweb.cz. Obě stanice již v pozemním vysílání dostupné jsou, ale pouze ve standardní kvalitě. Ve své nabídce je má multiplex 4 společnosti Digital Broadcasting.

Identifikátory DVB zveřejněné na webu ČTÚ jsou jedinečné pro každou šířenou službu a obsahují jak programy dostupné v DVB-T, tak i v DVB-T2. Prima Comedy Central (HDTV) ӏ T2 získala přidělení 0x0322, JOJ Family (HDTV) l T2 má 0x0A04. Společnost Digital Broadcasting se ke spuštění svého přechodového DVB-T2 multiplexu prozatím oficiálně nevyjadřuje. Jasné je v tuto chvíli to, že síť po několikanásobném odkladu odstartuje pravděpodobně nakonec v září, přibližně ve stejnou dobu jako to udělá Česká televize.

autor: lukpo
Spustit audio