Dokumentární kanál BBC Earth vstoupí na český trh, bude lokalizovaný

24. říjen 2018

Tematická stanice uvede pochopitelně oblíbenou dokumentární sérii Planet Earth, ale také programové novinky Dynasties, Life Below Zero a Rituals.

Trh placené televize v České republice čeká významná podzimní novinka. S dokumentárním kanálem BBC Earth sem plánuje od 15. listopadu vstoupit společnost BBC Studios. Pobočka britské veřejnoprávní televize oznámila, že na našem trhu bude stanici exkluzivně šířit operátor T-Mobile, na sousedním Slovensku pak ve svých platformách Slovak Telekom. Na Slovensku se tak může teoretický zásah diváků pohybovat v řádu stovek tisíc, u nás pak desítek tisíc. Stanice bude lokalizovaná formou dabingu, případně titulků. V Evropě ji doposud nabízely Bulharsko, Kypr a Maďarsko.

Diváci se mohou těšit na dokumentární série Dynasties, Life Below Zero, která je držitelem Emmy; Rituals a pochopitelně i Planet Earth. „Jsme nadšeni, že Slovak Telekom a T-Mobile CZ se staly partnery pro BBC Earth. Díky této významné dohodě bude náš prémiový obsah k dispozici významné části nového publika. BBC Earth v posledních dvanácti měsících výrazně rozšířila distribuci v regionu střední a východní Evropy, protože operátoři vnímají jedinečný, vysoce kvalitní obsah a rostoucí chuť publika po takovém obsahu,“ uvedl Salim Mukaddam, generální ředitel a viceprezident BBC Studios pro náš region.

autor: lukpo
Spustit audio

Související