Dolní Sasko se dočkalo dalšího DAB+ vysílače veřejnoprávního rozhlasu NDR

25. leden 2018

Součástí nabídky jsou okruhy NDR 1 Niedersachsen, NDR 2, NDR Kultur, NDR Info a N-JOY. Zástupce digitálních programů zastupují stanice NDR Plus, NDR Blue a NDR Info Spezial.

Německý veřejnoprávní rozhlas NDR uvedl včera do provozu další plánovaný vysílač digitálního rádia DAB+. Najít ho je možné v regionu Lingen a doplňuje stávající lokality Damme a Osnabrück. Nový vysílač se nachází ve spolkové zemi Dolní Sasko (Niedersachsen) a signálem tedy zásobuje část severního Německa. Výkon byl stanoven na hodnotu 5 kW a použita je tradičně vertikální polarizace. Signál je šířen na kanálu 10A.

Nový vysílač Lingen slouží především pro pokrytí dosud problematické oblasti Meppen a Schüttorf. V blízké době se signálu veřejnoprávního rozhlasu NDR a jeho digitálních stanic dočkají také obyvatelé v regionech Nordhorn, Twist, Haselünne, Fürstenau a Salzbergen. Součástí nabídky jsou okruhy NDR 1 Niedersachsen, NDR 2, NDR Kultur, NDR Info a N-JOY. Zástupce digitálních programů zastupují stanice NDR Plus, NDR Blue a NDR Info Spezial. Vzhledem k zaplněnosti multiplexu je u všech stanic použit uspokojivý datový tok 96 kbps při použitém kódování HE-AAC, verze 1.

autor: lukpo
Spustit audio