Druhý německý celoplošný DAB+ multiplex má odstartovat ještě letos, skvělou příležitostí bude veletrh IFA

31. leden 2020

Majitelé digitálních přijímačů se mohou těšit na rozšíření programové nabídky až o dalších šestnáct programů. Detaily o nové síti mají být zveřejněny později.

Telekomunikační firma Media Broadcast potvrdila, že druhý německý celoplošný DAB+ multiplex odstartuje ještě v letošním roce a majitelé digitálních rádií tak budou mít k dispozici na národní úrovni téměř 35 programů. Informovala o tom organizace Digitalradio Deutschland. Nový multiplex má hned od počátku pokrýt signálem téměř všechny hlavní dopravní trasy včetně dálnic. Dobrou příležitostí ke spuštění nové sítě a její propagaci by mohl být technologický veletrh IFA, který se koná začátkem září.

Spuštění nové celoplošné sítě bude pozitivním impulsem zejména pro spolkové země, jako je Dolní Sasko, Severní Porýní-Vestfálsko nebo Meklenbursko-Přední Pomořansko, které se prozatím nedočkaly vlastních regionálních multiplexů a nabídka komerčních stanic se tak zde nerozšířila. Organizace Digitalradio Deutschland vyzývá posluchače, aby s nákupem DAB+ přijímače neváhali. Jejich cena začíná v současné době u našich západních sousedů už na hranici 30 eur.

autor: lukpo
Spustit audio

Související