Druhý německý celoplošný multiplex DAB+ by měl mít symbolický termín startu

19. srpen 2020

Na sobotu 3. října připadá Den německé jednoty, oficiálně však toto datum ještě není potvrzeno. V sousedním Sasku má multiplex fungovat z pěti, v Bavorsku z deseti vysílačů. Antenne Deutschland už také vybrala novou manažerku pro pozici programového ředitele.

Spuštění druhé celoplošné rozhlasové sítě u našich západních sousedů by mělo proběhnout v sobotu 3. října. Je to symbolické datum, protože právě na něj připadá Den německé jednoty. O tomto termínu dnes informoval portál Teltarif.de. Datum zatím nebylo potvrzeno oficiálně v tiskové zprávě, nicméně dlouho tomu tak nebude. Veškeré informace ohledně tohoto multiplexu by měly být medializované nejpozději v průběhu technologického veletrhu IFA. V sousedním Sasku by měla tato síť fungovat z pěti, v Bavorsku dokonce z 10 vysílačů.

Přípravy na spuštění dlouho očekávané rozhlasové sítě jsou v plném proudu. Společnost Antenne Deutschland, která bude jejím provozovatelem, přibrala do týmu dalšího zkušeného manažera, respektive manažerku. Je jí Claudia Dinges, která dostala na starosti post programové ředitelky. Do Antenne Deutschland přichází s dlouholetými zkušenostmi z Antenne Bayern a rozhlasové stanice Radio Regenbogen. Jak z názvu pozice vyplývá, Dinges bude mít na starosti veškeré programové záležitosti firmy včetně složení nové sítě.

autor: lukpo
Spustit audio

Související