Dva velcí operátoři překlopili dětský kanál Cartoon Network do širokoúhlého formátu

17. říjen 2018

Změna se týká IPTV platformy T-Mobile TV a satelitní služby freeSAT. T-Mobile doposud nabízí program pouze v originálním znění, tedy bez české jazykové stopy.

Placená dětská televize Cartoon Network už je více než rok dostupná v širokoúhlém formátu a s českou lokalizací, od letošního roku dokonce i ve vysokém rozlišení, přesto jsou ještě některé služby, které tento program nenabízely doposud ve správném formátu. Do této kategorie patřili operátoři UPC DTH (freeSAT) a T-Mobile. V uplynulých dnech byl Cartoon Network v obou službách překlopen do širokoúhlého obrazového formátu 16:9.

freeSAT nabízí dětskou stanici nyní zcela korektně. Maďarská verze je nově dostupná nejen v češtině, ale také širokoúhle. Služba T-Mobile TV už nabízí Cartoon Network také ve formátu 16:9, nicméně bohužel stále bez české jazykové stopy. Do konce října je možné oblíbený tematický kanál sledovat u řady operátorů zcela zdarma. V České republice se to týká například kabelové firmy UPC, O2 Czech Republic nebo M7 Group (Skylink).

autor: lukpo
Spustit audio

Související