Exkluzivně: Placený dětský kanál Nicktoons míří na český trh

23. září 2019

Ve vysílání se objeví mimo jiné seriály Spongebob v kalhotách, Želvy ninja, Tučňáci z Madagaskaru, ToonMarty, Chlebáci nebo Alvin a Chimpunkové. Tematická televize, která již vysílá například v Polsku, Turecku nebo Bulharsku, je určeno primárně divákům ve věku od šesti do čtrnácti let.

Na českém trhu začne vysílat pravděpodobně již v průběhu října nová dětská placená televize Nicktoons. Vyplývá to z informací redakce portálu Digitální rádio. Nicktoons bude na našem trhu k dispozici v češtině a nabídne výhradně animované seriály, jako jsou například Spongebob v kalhotách, Želvy ninja, Tučňáci z Madagaskaru, ToonMarty, Chlebáci nebo Alvin a Chimpunkové. Vysílání tematické televize, která již vysílá například v Polsku, Turecku nebo Bulharsku, je určeno primárně divákům ve věku od šesti do čtrnácti let.

Stanici Nicktoons bude na českém trhu zastupovat společnost Axocom. Její zakladatelka Erika Luzsicza však plánovaný krok odmítla oficiálně komentovat. Jak upozornil portál Digitální rádio dlouholetý spolupracovník Lukáš Jaro, Nicktoons již testuje českou verzi s vysokým rozlišením obrazu na satelitní pozici 13 stupně východně, družice Hotbird. Na stopě označené jako Czech je v tuto chvíli prozatím šířena rumunština. Stanice Nicktoons na českém trhu doplní kanály Nickelodeon a Nick Junior a nelokalizovaný Nickelodeon HD.

autor: lukpo
Spustit audio

Související