Film Europe Channel s evropskými filmy už je možné sledovat i on-line

26. září 2016

Stanice byla prvním televizním programem na českém a slovenském trhu, který se zaměřil výhradně na evropskou filmovou produkci.

Společnost Film Europe, za níž stojí slovenský podnikatel Ivan Hronec, začala nabízet možnost sledovat na svých internetových stránkách on-line stanici Film Europe Channel. Zájemce si může bezplatně na čtvrt hodinu vyzkoušet, zdali služba funguje korektně, další sledování je pak již zpoplatněno, a to buďto měsíčním, případně ročním předplatným. Možnost on-line sledování této stanice bylo možné doposud realizovat pouze prostřednictvím internetových služeb operátorů.

Film Europe Channel byl prvním televizním programem na českém a slovenském trhu, který se zaměřil výhradně na evropskou filmovou produkci. Na poli placené televize se v posledních letech situace částečně změnila. Vlastník FilmBoxů, společnost SPI International, spustil tematickou stanici FilmBox Arthouse, která se zaměřuje na artovou tvorbu. Kanál však není lokalizován do češtiny. Velkou změnou bylo přeformátování programu Cinemax 2 společnosti HBO Europe. Z reprízové stanice se stal plnohodnotný filmový kanál orientovaný na náročného diváka se zejména artovou tvorbou. Určitou konkurencí může být i neplacený veřejnoprávní program ČT art.

autor: lukpo
Spustit audio