FunBox 4K zamířil do nabídky terestrické televize na Slovensku, ale jen na pár týdnů

25. srpen 2016

„Jsme rádi, že jsme získali dalšího partnera, se kterým můžeme pokračovat v jedinečných testech Ultra HD vysílání přes anténu,“ uvedl technický ředitel Towercomu Zsolt Nagy.

Stanice FunBox 4K, jeden z mála programů ve formátu Ultra HD, který je dostupný i zájemcům v České republice, bude k dispozici ve slovenském DVB-T2 experimentu z bratislavského vysílače Kamzík. Operátor Towercom, který distribuci signálu zajišťuje, informoval, že půjde pouze o dočasné šíření, které potrvá do 20. září. FunBox 4K vysílá terestricky také z pražského Žižkova na 50. kanálu. Česká republika a Slovensko jsou jediné dvě země, kde jen tento program dostupný na běžnou anténu.

„Jsme rádi, že jsme získali dalšího partnera, se kterým můžeme pokračovat v jedinečných testech Ultra HD vysílání přes anténu. Mimořádně pozitivní ohlas diváků na spuštění testovacího vysílání během olympiády nás potěšil. Nyní jim přinášíme možnost sledovat další program v ultra vysokém rozlišení - FunBox 4K od SPI International, který nabízí ideální obsah se spoustou detailů, výjimečným kontrastem a bohatšími barvami. Cílem testu je nejen ověření technologie distribuce Ultra HD a připravenost koncových zařízení, ale i ověření příjmových možností opětovného využití VHF pásma,“ řekl Zsolt Nagy, technický ředitel společnosti Towercom.

autor: lukpo
Spustit audio