Hama uvedla čtyři nové modely DAB rádií, jejich cena je do dvou tisíc korun

29. únor 2016

Náročnější uživatelé přivítají modely, které jsou v prodeji již delší dobu. Nabízí mimo jiné možnost připojení venkovní antény.

Německa společnost Hama, jejíž tradice sahá do začátku dvacátých let minulého století, uvedla na trh v uplynulých týdnech a měsících čtyři nové modely DAB přijímačů. Jejich společným jmenovatelem je cena, která se pohybuje do dvou tisíc korun. Nejlevnější model DR10, jenž vyjde na čtrnáct set korun, disponuje třiceti programovými pozici pro DAB/DAB+ a třiceti programovými pozici pro VKV rozhlas. K dispozici je v plastovém provedení v bílé barvě. Model DR30 s digitálními hodinami stojí 1499 Kč, za model DR50 zaplatí zájemce 1799 Kč. Nejvíce se k částce dvou tisíc korun blíží Hama digitální tuner DT60.

Z pohledu náročnějších uživatelů jsou již delší dobu v prodeji dva produkty, modely DIR 3110, a to v bílém a černém provedení, a zejména Hama DIT2000 Digital Hi-fi tuner. Za zmínku stojí možnost jednoduchého vyšroubování teleskopické antény, které nevyžaduje zásah do přijímače a tím pádem ztrátu záruky. Uživatel tak získá možnost připojení venkovní antény pro III. pásmo zakončenou F-konektorem. K dispozici pak může být signál DAB stanic ze vzdálenějších lokalit. Samozřejmostí je podpora internetového rádia a streamingové služby Spotify. Nabídku přijímačů tohoto typu uzavírá model Hama DIR3000.

autor: lukpo
Spustit audio