HbbTV: Česká televize připravila novou verzi iVysílání pro dětské diváky

6. srpen 2020

Vizuálně je dětská verze iVysílání podobná té klasické, zároveň je ale menším divákům plně přizpůsobena. K dispozici je tedy úvodní stránka jako rozcestník s několika položkami, kde nechybí například pořady animované, seriály, sport, zpravodajství nebo filmy.

Novou verzi archivu dětských pořadů připravila pro své diváky na platformě hybridního vysílání Česká televize. Od poloviny tohoto týdne je k dispozici stejně jako iVysílání v rámci portálu ČT bod. Služba je tradičně zdarma, zájemce ale potřebuje televizor, případně set-top box s podporou technologie HbbTV, který je zároveň připojený k internetu. Technologie hybridního vysílání v sobě spojuje on-line a klasický televizní svět. Divák získá například přístup do TV archivu, vylepšeného programového průvodce nebo bonusy k danému pořadu.

Vizuálně je dětská verze iVysílání podobná té klasické, zároveň je ale menším divákům plně přizpůsobena. K dispozici je tedy úvodní stránka jako rozcestník s několika položkami, kde nechybí například pořady animované, seriály, sport, zpravodajství nebo filmy. Mezi dalšími kategoriemi v horním menu jsou řazení dle názvu nebo data. Uživatel si může také dětské iVysílání personalizovat a vytvořit archiv oblíbených položek, případně zde najde i pořady, které začal sledovat, ale nedokončil. Divák nepotřebuje přijímač s podporou HbbTV 2.0.

autor: lukpo
Spustit audio

Související