Hesenské privátní stanice posouvají slideshow dále, v DAB+ zavádějí vizuální rádio

5. listopad 2018

Hit Radio FFH, planet radio a harmony.fm synchronizují vysílaný program s doplňkovými informacemi na displejích přijímačů.

Digitální rádio DAB+ je technologie, která se může neustále posouvat kupředu, a to jak v oblasti technologií, tak na straně samotných rozhlasových stanic. Důkazem jsou hesenské programy Hit Radio FFH, planet radio a harmony.fm, jenž v uplynulých dnech obohatily doplňkové obrazové informace, tedy takzvanou slideshow, o nové prvky označované jako vizuální rádio. Jde o synchronizaci vysílaného programu právě s vizuálem, který se objevuje na displejích přijímačů s barevným displejem.

Kdy se lze s vizuálním rádiem na těchto stanicích setkat? Mimo jiné v případě dopravního zpravodajství nebo počasí. Zatímco ve vysílání zazní aktuální zprávy, na displeji se zobrazují relevantní informace, které s daným tématem souvisí. Tuto novinku používá Hit Radio FFH, planet radio a harmony.fm také u aktuálně hraných skladeb nebo pokud je ve studiu interpret, který je například na turné, případně přišel představit svou desku. O tuto novinku se pro FFTH stará software Display Manager.

autor: lukpo
Spustit audio

Související