Hesenský rozhlas rozšířil svůj DAB+ multiplex o regionální verze stanice hr4

23. červenec 2018

V současné době funguje DAB+ multiplex „hr Radio“ z rovné desítky vysílačů po celém Hesensku, v plánu jsou další technické novinky.

Hesenský veřejnoprávní rozhlas začal ve svém digitálním multiplexu DAB+ šířit okruh hr4 ve třech regionálních verzích. Jedná se konkrétně o hr4 Rhein-Main, hr4 Nord/Ost a hr4 Mittelhessen. Formou zpravodajských oken je tak zajištěno pokrytí v rámci celého regionu a posluchači tak dostávají plnohodnotný informační servis. Na distribuci dalších stanic se nic nemění, datový tok vše tří verzí hr4 byl nastaven na vysokou hodnotu 112 kbps při použitém kódování LC-AAC.

V současné době funguje DAB+ multiplex „hr Radio“ z rovné desítky vysílačů po celém Hesensku. Signál pokrývá prakticky celou spolkovou zemi, nicméně veřejnoprávní vysílatel chce na dosahu digitální sítě nadále pracovat a nejbližší plány už byly v tomto směru zveřejněny. Letos na podzim by měl být do provozu uveden nový vysílač Gießen/Dünsberg, který bude fungovat s výkonem 5 kW ve vertikální polarizaci. Z 5 na 10 kW má svůj výkon navýšit v průběhu příštího roku stanoviště Habichtswald.

autor: lukpo
Spustit audio

Související