Hey Radio čeká v Praze významná změna, přesune svůj VKV vysílač na Strahov

7. červen 2019

Žádost provozovatele komerčního rádia prošla v minulosti úspěšnou koordinací na ČTÚ a nyní ji posvětila i vysílací rada. Hey Radio využívá na území hlavního města kmitočet 101,6 MHz.

Privátní rozhlasová stanice Hey Radio, za níž stojí podnikatel Miroslav Pýcha, přesune svůj VKV vysílač z pražské Výtoně do areálu Strahovského stadionu. Provozovatel stanice, společnost JOE Media, tak očekává, že dojde ke zkvalitnění pokrytí na území hlavního města a případně i zvýšení dosahu signálu. Chystanou změnu, kterou již Pýcha plánoval řadu měsíců, schválila na svém aktuálním zasedání Rada pro rozhlasové a televizní vysílání.

Technické parametry vysílače se měnit nebudou. Hey Radio tedy nadále využije frekvenci 101,6 MHz a maximální povolený vyzářený výkon 100 Wattů. Miroslav Pýcha redakci portálu Digitální rádio řekl, že očekává rychlou realizaci tohoto přesunu. Nyní už prakticky záleží pouze na Českém telekomunikačním úřadu, kdy stanici vydá pro nové stanoviště individuální oprávnění pro kótu, kterou již v uplynulém období díky úspěšné koordinaci povolil.

autor: lukpo
Spustit audio

Související