Hitrádio Černá Hora dostalo zelenou, původní stanice má skončit ještě letos

29. červen 2018

Rozhlasová skupina Media Bohemia realizuje v těchto měsících na půdě regulátora velké změny ve východních Čechách. Souhlas už dříve dostala proměna Hitrádia Magic na Rock Rádio.

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) souhlasila se změnami, které v rámci východočeského Rádia Černá Hora chystá skupina Media Bohemia. Nejpozději 31. prosince letošního roku se představí stanice pod novým názvem. Hitrádio Černá Hora naznačuje, že program bude zařazen pod ostatní hitrádia a bude tak vytvořena prakticky celoplošná síť. Jednotlivé stanice se prakticky liší pouze reklamními bloky a vstupy moderátorů – playlist a zvukový obal je jednotný.

Regulátor ve svém rozhodnutí konstatoval, že tyto změny by nevedly k neudělení licence na základě veřejného slyšení, což je tradiční obrat, který RRTV v těchto případech používá. Východní Čechy zažijí z pohledu privátního vysílání v následujících měsících významné změny. Do stejného data, tedy do konce prosince, se má naopak z Hitrádia Magic stát Rock Rádio, čímž Media Bohemia posílí svou další značku. První změny okolo východočeské Černé Hory proběhly už začátkem loňského roku, kdy skupina požádala o převod 52% podílu původního majitele a téhož roku v říjnu došlo k první změně licenčních podmínek.

autor: lukpo
Spustit audio

Související