Hitrádio City 93.7 MHz od 1. května, Hey Radio míří do Prahy a nové VKV rádio Blatná

30. duben 2017

Regulátor tentokrát uděloval i nové VKV kmitočty. Dalších frekvencí se dočká Rádio Blaník, které může expandovat do Uherského Brodu a Uherského Hradiště.

Vydatnou dávku novinek v oblasti VKV/FM opět přineslo aktuální zasedání Rady pro rozhlasové a televizní vysílání. Zelenou dostalo přeformátování pražského Rádia City na Hitrádio City 93.7. Změna vejde v platnost již zítra, v pondělí 1. května. Kromě názvu se změní i vizuální styl a zvukový obal – ten bude shodný s ostatními Hitrádii. Cílem chystaných novinek je oslovit další posluchače z věkové kategorie od 20 do 39 let a posílit tuto značku.

Další chystanou změnou v Praze je chystané udělení kmitočtu 101.6 MHz pro Hey Radio. Stowattový vysílač bude umístěn v městské části Výtoň a za cíl si klade pokrýt zejména centrum hlavního města. Hey Radio už tuto frekvenci před několika měsíci testovalo, a jak se ukazuje, koordinace prošla úspěšně u Českého telekomunikačního úřadu. RRTV nyní provozovatele vyslechla na veřejném slyšení. Nová VKV stanice Rádio Blatná by mělo začít v Blatné šířit svůj VKV signál na kmitočtu 89.7 MHz/100 W. I tady proběhlo veřejné slyšení.

Regulátor tentokrát uděloval i nové VKV kmitočty. Dalších frekvencí se dočká Rádio Blaník, které může expandovat do Uherského Brodu (96.7 MHz/100 Wattů) a Uherského Hradiště (101.4 MHz/100 Wattů). Provozovatelem stanice je stejně jako v případě Hitrádií skupina Media Bohemia. Významnější změnou je pak už pouze chystané přeladění Hey Radia ve Frýdku Místku z frekvence 90.6 na 90.7 MHz. Případnému zájemci je nyní k dispozici volný kmitočet 98.5 MHz v Dačicích, který mělo využívat Rádio Krokodýl. Společnost Nonstop licenci vrátila, respektive oficiálně požádala o ukončení vysílání.

autor: lukpo
Spustit audio