Hitradio FFH, známý propagátor DAB+ v Hesensku, pokračuje i v analogovém pásmu VKV

29. listopad 2018

Digitální vysílání považuje vysílatel jako součást svého distribučního mixu, analogového signálu se ale vzdávat nehodlá ani v následujících letech.

Rozhlasová stanice Hitradio FFH, která patří v německé spolkové zemi Hesensko k velkým propagátorům technologie DAB+, se ani v následujících letech nevzdá vysílání v analogovém pásmu VKV/FM. Tamní mediální regulátor LPR Hessen souhlasil s prodloužením její licence i po roce 2019, a to konkrétně do roku 2024. Přesto, že německé stanice spoléhají i na DAB+, analogové VKV rádio je pro ně důležitou součástí distribučního mixu.

Hitradio FFH je v hesenském éteru jako lídr rozhlasového trhu již téměř devětadvacet let. Populární stanice je vysílán nepřetržitě, tedy v režimu 24/7, a dle názoru tamního regulátora přispívá k zábavě, informacím, vzdělání i tipům pro obyvatele Hesenska. Kromě analogového pásma FM je stanice dostupná i v tamních kabelových sítích, volně na satelitu Astra 19.2, v DAB+ a na internetu prostřednictvím https://www.ffh.de/. Stanice pravidelně podporuje kulturní a společenské projekty.

autor: lukpo
Spustit audio

Související