Hitradio RT1 Albayern získalo licenci pro DAB+, může vysílat do roku 2025

12. červen 2017

Mimo regionální vysílání bude verze RT1 Altbayern šířit program pro oblast Augsburg. Hudební formát stanice je možné označit jako Contemporary Hit Radio.

Rozhlasová stanice RT1 Altbayern získala licenci pro digitální vysílání DAB+. Stanice může vysílat v Ingolstadtu a okolí až do dubna 2025. Po tomto datu může pochopitelně získat prodloužení licence, pokud o něj. Regionální program se bude pro tuto oblast vysílat od pondělí do soboty. Od pondělí do pátku to bude dvouhodinový blok v čase 12.00 až 14.00, v sobotu tříhodinový proud hudby a informací nasazený od 9.00 do 12.00.

Mimo regionální vysílání bude verze RT1 Altbayern šířit program pro oblast Augsburg. Hudební formát stanice je možné označit jako Contemporary Hit Radio (CHR), tedy hitová stanice se zaměřením v tomto konkrétním případě na věkovou skupinu čtyři až devětapadesát let. Stanice pod hlavičkou RT1 je možné naladit v Augsburgu na kanálu 9C. K dispozici jsou programy Hitradio RT1 a RT1 in the mix. Obě jsou k dispozici s kódováním DAB+/HE-AAC, verze 1. Datový tok je nastaven na hodnotu 80 kbps.

autor: lukpo
Spustit audio