Internetová stanice Radio RZ.1 získá díky DAB+ teoretický zásah milionů posluchačů

6. říjen 2016

Redakce webu Digitální rádio konstatuje na základě návštěvy této oblasti v dubnu letošního roku, že signál je možné zachytit například i na omezeném místě Bremerhavenu.

Doposud výhradně internetová rozhlasová stanice Radio RZ.1 výrazně rozšíří potenciální posluchačskou základnu. On-line program míří do nabídky pozemního digitálního rádia v Hamburku. Podle webu Satellifax.de to znamená potenciální zásah až dvou a půl milionu posluchačů. Reálné číslo bude pochopitelně mnohem nižší, protože ne všichni obyvatelé Hamburku a okolí jsou vybaveni odpovídající digitálními přijímači.

Rozhlasová stanice Radio R.Z1 se má objevit v digitálním multiplexu na kanálu 11C, který v současné době funguje z jediného vysílače, a to kóty Hamburg/Heinrich-Hertz-Turm šířící signálem výkonem čtyři kilowatty s vertikální polarizací. Redakce webu Digitální rádio konstatuje na základě návštěvy této oblasti v dubnu letošního roku, že signál je možné zachytit například i na omezeném místě Bremerhavenu. V multiplexu jsou v tuto chvíli šířeny stanice Radio Paradiso, MegaRadio, 80s80s, HLRdigital, pure fm, Antenne Sylt, R.SH a lulu.fm.

autor: lukpo
Spustit audio