IP televize Kuki míří na platformu NVIDIA Shield, Ultra HD plánuje na příští rok

26. duben 2017

Uvedení novinky firma podpoří nabídkou šedesáti kanálů včetně prémiových kanálů a více než 150 seriálů zdarma až do konce roku. Multimediální zařízení prodává v Česku obchodní řetězec Alza.cz.

Společnosti Netbox a A1M začnou pravděpodobně v příštím roce poskytovat svým zákazníkům televizi v ultra vysokém rozlišení (Ultra HD). Pomyslnou startovní čárou je uvedení platformy Kuki na multimediální zařízení NVIDIA Shield, které tento formát podporuje. Kuki funguje také na platformě Android TV. Netbox má v plánu nasadit kódovací formát H.265/HEVC.

V současné době na platformě Kuki funguje přibližně 80 tisíc koncových zařízení. Služba umožňuje všechny výhody IPTV včetně zpětného zhlédnutí. Expanzi na multimediální zařízení NVIDIA Shield zvolila firma proto, že jde aktuálně o nejrychlejší a nejspolehlivější Andoid zařízení na trhu. Tato platforma má plnou podporu Android TV včetně hlasového vyhledávání. Rozhraní pro Kuki TV vypadá shodně jako na ostatních platformách. Osobní test webu Digitální rádio potvrzuje, že služba funguje na tomto zařízení bleskově.

Co se týká rychlosti připojení, zastoupení NVIDIE doporučuje pro sport relativně vysokou rychlost – až 13 Mbps. Služba bude ale pochopitelně fungovat i na pomalejších linkách. Kuki umožňuje také nahrávání pořadů, které se následně řadí do přehledných kategorií s náhledy. Netbox také poskytuje za měsíční poplatek několika desítek korun kategorii Seriály, kde služba sama selektuje vybrané nahrávky z kanálů, které má zákazník předplacený. Součástí rozhraní Kuki je také videopůjčovna Banaxi, se kterou spolupracuje například i T-Mobile. Podporovaný je i prostorový zvuk Dolby Digital 5.1.

autor: lukpo
Spustit audio