IPTV služba O2TV bude fungovat i na Slovensku, operátor potvrdil zájem o trh

4. únor 2016

V České republice se O2TV ukázala jako progresivní hráč. Spustila vlastní kanál O2 Sport a řadu doplňkových služeb.

Největší česká IPTV služba O2TV bude fungovat také na sousedním Slovensku, byť pravděpodobně v menším měřítku, než jako je tomu u nás. Zájem o expanzi na tamní trh potvrdila serveru Mediálne.sk mluvčí operátora Martina Jamrichová.

„Můžeme potvrdit, že pracujeme na spuštění pilotního komerčního provozu O2TV na Slovensku. Půjde o testovací provoz na přesně stanovený počet zákazníků, dostupná bude pro TV přijímače i mobilní zařízení,“ konstatovala Jamrichová. V České republice měla služba na konci loňského roku podle posledních zveřejněných výsledků hospodaření O2 Czech Republic 202 tisíc klientů.

Podle informací Mediálne.sk už operátor požádal o registraci Radu pro vysílání a retransmisi (RVR), tamní obdobu Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV). V nabídce, kterou operátor nahlásil RVR, se objevují nejen základní slovenské programy, jako jsou například Jednotka, Dvojka, Markíza nebo JOJ, ale také placené stanice Eurosport 1, Eurosport 2, Nova Sport 1, Minimax nebo AMC.

V České republice se O2TV ukázala jako progresivní hráč. K nárůstu počtu abonentů přispělo mimo jiné spuštění vlastního kanálu O2 Sport a představení řady doplňkových služeb, jako je například multidimenze. O2TV je navíc u nás možné sledovat nově i na sítích konkurenčních operátorů.

autor: lukpo
Spustit audio