Italský Turín se dočkal nového DAB+ multiplexu

8. listopad 2017

Doposud fungovaly v tomto městě pouze dvě rozhlasové DAB+ sítě. Jednalo se konkrétně o multiplexy veřejnoprávního rozhlasu RAI na kanálu 12B a privátní DAB Italia na kanálu 12C.

V italském Turíně začal fungovat nový rozhlasový DAB+ multiplex s označením „Radio Dogilog“, jehož operátorem je společnost Cuneo Canali. V digitální síti je v tuto chvíli podle stránky Wohnort.org umístěno dvanáct programových služeb, u všech je nasazen jednotný datový tok 96 kbps. Zároveň mají stanice nasazený „ochranný interval“ na hodnotu EEP 3-A, tedy nejnižší hodnotu. V okrajových oblastech pokrytí tak může být s příjmem stanic problém.

Pokud aktuální údaje o obsazení multiplexu platí, měly by v něm být šířeny stanice Amica Radio, Radio Alba Viva, Radio Beckwith, Radio Canelli Monfer, Radio City, Radio City SMI, Radio Frejus, Radio Mater Nord, Radio Piemonte, Radio Savona Sound, Radio Vallebelbo national Sanremo a TRS Radio. Doposud fungovaly v Turíně pouze dva rozhlasové DAB+ sítě. Jednalo se konkrétně o multiplexy veřejnoprávního rozhlasu RAI na kanálu 12B a privátní DAB Italia na kanálu 12C. Oba šíří signál z kilowattového vysílače Torino/Eremo.

autor: lukpo
Spustit audio