Iva Jonášová, Radio Wave: Jsme stanice pro mladé smýšlející posluchače včetně seniorů

13. leden 2017

„Starší lidi udržujeme v informovanosti o tom, co nového se děje, jaké jsou trendy a díky nám se cítí mladší,“ uvedla v ranním vysílání Českého rozhlasu Plus Jonášová.

Radio Wave, jedna z nejúspěšnějších digitálních stanic Českého rozhlasu, slaví jedenácté narozeniny. Minulý rok byl pro program zlomový. K desátým narozeninám dostala nové prosklené vysílací studio na rohu Balbínovy a Vinohradské ulice, obměny se dočkalo i programové schéma. Wave ale nezůstává pouze u vzpomínek, ale hledí dopředu. V letošním roce by se posluchači měli dočkat minimálně pěti nových unikátních formátů.

„V tuto chvíli jde o satirický formát pro sociální sítě Dementi, podcast o sexu a intimitě Zhasni nebo radiodokumenty pro mladé posluchače,“ uvedla v dnešním ranním vysílání Českého rozhlasu Plus šéfredaktorka Radia Wave Iva Jonášová. Podle ní není tato stanice určena zdaleka pouze mladým posluchačům. „Mladě smýšlející posluchač může být klidně senior. Dnešní senioři vypadají úplně jinak než před dvaceti nebo třiceti lety. K nám se občas dostávají pro nás vcelku zvláštní reakce. Starší lidi udržujeme v informovanosti o tom, co nového se děje, jaké jsou trendy a díky nám se cítí mladší,“ uvedla Jonášová.

V čem je Radio Wave unikátní? Na to odpověděl hudební dramaturg Jiří Špičák „Jsme novinkové rádio, nejsme hitové rádio, takže se nutně musíme snažit podchytit všechny současné trendy. Posloucháme neustále nové věci. Naše databáze je živoucí. Kromě přidávání deseti nových tracků (skladeb, pozn. red.) každý týden, staré tracky vyhazujeme, aby dramaturgie dýchala. Neustále se snažíme sledovat scénu nejen přes časopisy a zahraniční magazíny, ale třeba i na Twitteru, kde už dnes producenti a umělci sami mohou hudbu distribuovat. Snažíme se být přímo u zdroje. Nedělám to jen já, ale celá hudební redakce, takže dramaturgie je výsledkem neustálých diskusí,“ konstatoval Špičák.

autor: lukpo
Spustit audio