Jižní Tyrolsko pokrylo signálem digitálního rádia DAB+ prakticky celou populaci

8. leden 2019

Na severu Itálie jsou kromě místních stanic k dispozici i rakouská, německá nebo švýcarská rádia. Digitální nabídka jejich počet ještě zvýšila.

Signálem digitálního rozhlasového vysílání DAB+ je pokryta prakticky téměř celá populace v Jižním Tyrolsku. Možnost přijímat rádio díky DAB+ má v tuto chvíli 99,6 % obyvatel tohoto severoitalského regionu označovaného také jako Alto Adige. Nově spuštěnými vysílači na konci roku 2018 se staly Sulden a Pfanders. Nově si tak mohou majitelé digitálních rádií naladit signál dvaadvaceti stanic s vysokou zvukovou kvalitou.

Spolu s kombinací třinácti soukromých regionálních a lokálních rozhlasových stanic je nyní k dispozici v regionu v průměru pětatřicet programů. Vzhledem k tomu, že distribuci signálu v této části Itálie zajišťuje Rundfunk Ansalt Südtirol (RAS), tedy organizace spojující také vysílatele z Německa, Rakouska a Švýcarska, je programová nabídka pro tamní posluchače opravdu pestrá. Digitální rozhlas v Jižním Tyrolsku už je v tuto chvíli standardem.

autor: lukpo
Spustit audio

Související