Kabelový operátor UPC podpoří ve Švýcarsku zavádění digitálního rádia DAB+

11. srpen 2016

Výhoda šíření digitálního rádia v kabelových rozvodech je ta, že si k účastnické zásuvce může zájemce připojit například vlastní audiosystém.

Švýcarská pobočka kabelového operátora UPC podpoří zavádění pozemního digitálního rádia DAB+. 7. září provede v rámci své sítě úpravy, které umožní šíření této technologie přímo v rámci jejích rozvodů. Firma o tom informuje na svém webu. „V souvislosti s budoucím šířením DAB+ dojde ke změnám u některých televizních stanic,“ upozornil kabelový operátor. Operátor bude pravděpodobně šířit multiplexy na jiných kanálech, než je obvyklé.

Výhoda šíření digitálního rádia v kabelových rozvodech je ta, že si k účastnické zásuvce může zájemce připojit například vlastní audiosystém domácího kina, případně rádio, které má konektor pro externí anténu. Majitelé DAB rádií s teleskopem pochopitelně tuto možnost nevyužijí, stejně jako není možné digitální stanice v této normě zpřístupnit na kabelových boxech. U nás operátor UPC rozšířil v uplynulých měsících výrazně nabídku dostupných rádií, ty jsou ovšem k dispozici pouze na oficiálních boxech platformy. Jejich šíření je realizováno v normě DVB-C.

autor: lukpo
Spustit audio